Bruichladdich Port Charlotte 10y recenzje
Bruichladdich Port Charlotte 10y spożywa 50% szkockiej whisky single malt z Obwodu Islay. Te szkockie whisky mają wyjątkowy wędzony charakter, który zwykle uzyskują z torfu. Port Charlotte jest wytwarzany w 100% ze szkockiego jęczmienia z okolic Inverness Shire. Whisky ta leżakowała przez 10 lat w różnych beczkach. Najdłuższy odpoczynek był w beczkach po amerykańskiej whisky. W trzecim dojrzewaniu, sherry hogsheads Oloroso zostały przekroczone w ciągu 18 miesięcy.
Ludzie kochają tę whisky za jej niepowtarzalny smak, w którym dominuje dymny charakter, sherry i subtelne cytrusowe tony.
Opinie o Bruichladdich Port Charlotte
Aromat
Dym torfowy z subtelną nutą konfitury z ciemnych owoców, karmelizowanych orzechów, skórki pomarańczowej z subtelnymi nutami mokki i syropu klonowego.
Smak
Smak dymu, sherry i słonego morskiego powietrza ze słodszymi nutami ciastka Custard Cream i cytrusów.
Poglos
Długie i świeże, ale przydymione wytrawne ze słodyczą suszonych owoców. Wreszcie pojawia się delikatny smak lekko słonego kremu waniliowo-kakaowego.
Szczegóły ginu i recenzje
Nasza ocena
87 %